L’Art a l’Horta. Festival cultural i agroturístic de Lleida

Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida

S’estrena un nou cicle cultural a l’Horta organitzat des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració d’altres departaments implicats com: Horta, Medi Ambient, Agenda Urbana, Promoció Econòmica-Mercats i Turisme.
Client
Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida
Sector
Públic
Any
2024
Col·laboradors

Fotografia i vídeo: Blue Collectors

L'Art a l'Horta es celebrarà durant 4 caps de setmana repartits al llarg de l’any, amb sessió tarda-vespre dissabtes i matinal de vermut diumenges, acompanyats d’espai de tast gastronòmic de l’horta, i espectacle cultural, sempre amb fil conductor lligat a la terra, a la natura, i a la temàtica que ens envolta.

L’Horta de Lleida és un espai agrari on les principals activitats econòmiques són l’agricultura i la ramaderia. Però el seu caràcter distintiu ve marcat per la seva proximitat urbana, que condiciona un tipus determinat d’agricultura i la presència de components urbans.
En aquesta línia, i reconeixent aquest paisatge com una de les majors singularitats de Ponent, es pren l’horta com a protagonista i, en concret, les DO: DOP Pera de Lleida, DO vins i caves Costers del Segre, i també forns amb IG Pa de Pagès Català, i l’Oli d’Oliva Verge Extra - símbols de la gastronomia local - per construir un projecte cultural.

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida es conceptualitza a mode de cicle espaiat en el temps, que segueixi la temporalitat dels tempos agrícoles i rurals per compartir aquests dos elements posant l’accent en la ubicació dels espectacles, partint d’un coneixement ampli de la programació cultural professional.

Educar i sensibilitzar quant a l’horta, els seus processos, conèixer què som, d’on venim i què mengem, acompanyats de tota una programació d'arts en viu vinculada a la terra, a l’origen, i a la contemporaneïtat, perquè la cultura, com l’agricultura, ens connecta a la perfecció amb passat, present i futur.

Veure tots els projectes
Top