SAÓ. Festival d’Art, Natura i Pensament a l’Alt Pirineu

Centre d'Art i Natura de Farrera

“L’Aplec Saó és una oportunitat anual per descobrir i apropar-se a la natura de la mà de les arts”.
Una trobada de creació artística anual que té com a objectiu la realització d’intervencions a la natura des de diferents disciplines en el context de muntanya de l’Alt Pirineu.
Client
Centre d'Art i Natura de Farrera
Sector
Privat
Any
2023
Col·laboradors

Fotografia: Sílvia Poch

Un dels plats forts del SAÓ 2023 van ser les taules de pensament sobre habitatge, violència en l’art, moviment sostenible i infraestructures que van ser els temes centrals dels #DebatsSAÓ.

El projecte s’origina al Centre d’Art i Natura de Farrera, a la Coma de Burg (comarca del Pallars Sobirà – Catalunya) que ve fomentant des de fa gairebé 20 anys la creació i la recerca vers la natura i el paisatge genenerant intercanvi d’experiències entre artistes i investigadors, públic i població local.
El projecte vol incitar a la descoberta dels valors naturals, culturals i del patrimoni a través de les intervencions artístiques i efímeres a la natura creades expressament pels artistes convidats a participar-hi. El paisatge, la natura i el territori humà esdevenen matèria artística i font de creació permetent compartir i difondre diferents mirades i processos de creació sobre racons del territori.

Per aquest motiu es convida a tothom a participar-hi i a recórrer l’itinerari de les intervencions artístiques i coneixer-ne el seu procés creatiu explicat pels propis artistes tot promovent el debat sobre la relació entre home/societat i natura des del context rural i de muntanya de l’Alt Pirineu.

Veure tots els projectes
Top