100 anys al vostre costat

Hospital Universitari de Santa Maria

“100 anys al vostre costat” és una crònica detallada i rigorosa que retrata els 100 anys de dedicació i excel·lència que han caracteritzat aquesta institució.
Client
Hospital Universitari de Santa Maria
Sector
Públic
Any
2023
Serveis
Col·laboradors

Direcció de projecte: www.com360.cat

Un llibre que recull els 100 anys d'història de l'Hospital Santa Maria de Lleida. 
Escrit pel periodista i historiador Josep Ramon Ribé. L’obra dona veu a les vivències personals d'alguns dels professionals que hi han passat en aquests anys.

L'hospital es va començar a construir el 1923, en uns terrenys que llavors estaven situats als afores de la ciutat. El nou espai, d'estil noucentista, es va concebre com un recinte amb zona enjardinada i pavellons independents on es tractaven diferents especialitats. Entre els milers de pacients que s'hi han atès al llarg dels anys destaca George Orwell, que també apareix al llibre.

Aquest llibre, no només és una retrospectiva cronològica de com l’Hospital Universitari de Santa Maria s’ha convertit en el que és avui, sinó també un testimoni de la dedicació incansable dels professionals que han treballat i continuen treballant aquí amb articles escrits per professionals de la salut que són i han estat part essencial de l’equip del centenari Hospital. Aquests testimonis proporcionen una visió personal de la seva dedicació i compromís envers els pacients i la comunitat.

Veure tots els projectes
Top